Opći uvjeti korištenja web stranice Online-rjecnik.com

 1. Online-rjecnik.com je web stranica, koja sadrži šesnaest slobodnih rječnika, a oblikovan je za sve web korisnike, za prevođenje riječi ili fraza.

 2. Usluge web stranice online-rjecnik.com mogu se koristiti isključivo za osobnu, nekomercijalnu svrhu, osim ako uvjetima i pravilima upotrebe ili posebnim dogovorom nije drugačije određeno.

 3. Pravnim osobama davatelj usluge nudi oglašavanje oglasnim bannerima, što se naplaćuje u skladu s važećim cijenama.

 4. Online-rjecnik.com web korisnici mogu koristiti na dva načina: za prijevod ili za unos novih riječi ili fraza. Za prijevod nije potrebna registracija; za dodavanje nove riječi ili fraza potrebna je registracija, koja je brza i jednostavna. Svaki korisnik može imati samo jedno korisničko ime. Registracijom se korisnik obvezuje da neće na ni koji način uništavati rad operatera web stranice Online-rjecnik.com. Korisnik u bilo koje doba ima pravo na pregledavanje, kopiranje, umnožavanje, izmjenu i dopunu, ispravak, blokiranje i brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose.

 5. Korisnik je dužan brinuti se za sigurnost svoje korisničke lozinke. Operater Web stranice Online-rjecnik.com nije odgovoran za slučajeve zloupotrebe korisničkog imena i lozinke, ali će odmah nakon obavijesti a o zloupotrebi reagirati u skladu s pravilima.

 6. 6. Zabranjeno je ponašanje koje bi predstavljalo kršenje autorskih prava ili srodnih prava trećih osoba na temelju Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (ZASP) ili industrijskog vlasništva prema Zakonu o industrijskom vlasništvu (ZIL-1).

 7. Zabranjeno je:

  • bilo kakvo kopiranje sadržaja Web stranice Online-rjecnik.com

  • izmjena i integracija Web stranice Online-rjecnik.com na druge Web stranice bez prethodnog pismenog odobrenja regulatora

  • krađa pojedinačnih dijelova ili cijele baze podataka.

 8. U slučaju kupnje oglasnog prostora, oglasi moraju biti istiniti i pisani ili snimljeni na hrvatskom jeziku. Sadržaj oglasa ne smije oglašavati proizvode ili usluge koje su sa zakonom zabranjene.

 9. Korisnik Web stranice Online-rjecnik.com se obavezuje da neće objavljivati oglase koji su u suprotnosti sa moralom, javnim redom, zakonima, drugim propisima i ustavom Republike Hrvatske, te da će pri oglašavanju poštovati hrvatske zakone o oglašavanju.

 10. Svaki registrirani korisnik se usvajanjem ovih pravila slaže da operater stranice Online-rjecnik.com može koristiti i obrađivati njegove osobne podatke u te svrhe. U slučaju neprikladnog ili nezakonitog sadržaja operater ima pravo odbiti objaviti oglas u sustavu i zabraniti slanje e-mailova vezanih uz sustav i aktivnosti Online-rječnika. Operater se obvezuje koristiti podatke isključivo u svrhu za koju je dobio suglasnost, te u skladu s Konvencijom o zaštiti osobnih podataka. Kontrolor podataka neće posredovati podatke trećoj osobi, osim u slučajevima kada je to potrebno za potrebe sustava. Korisnik mora popuniti sva obavezna stvarnim podacima. Izdavanje za drugu osobu je kazneno djelo. U slučaju da ne želi primati poruke e-pošte, korisnik svakom trenutku ima mogućnost odjaviti se od primanja, ili to može učiniti slanjem e-mail poruke s predmetom "logout" na e-mail adresu info@spletni-slovar.com.

 11. Online-rjecnik.com, njegovi operateri i vlasnici nisu odgovorni za istinitost dodanih sadržaja. Bilo koji dodan sadržaj preispituje se u roku od mjesec dana nakon objave, zato može proći nekoliko tjedana prije nego što se sadržaj doda na Web stranicu. U slučaju da sadržaj nije primjeren, operater ima pravo ne objaviti ili izbrisati sadržaj.

 12. Korisnik prihvaća ove uvjete i odredbe i obavezuje se ponašati s njima u skladu. U slučaju kršenja istih, operater ima pravo korisniku onemogućiti pristup na Web stranicu Online-rjecnik.com.

 13. Operater web stranice Online-rjecnik.com zadržava pravo odmah s popisa korisnika izbrisati onog korisnika koji krši ova pravila ili na drugi način štetno djeluje na sustav Web stranice Online-rjecnik.com, njegove operatere ili vlasnike.

 14. Operater Web stranice Online-rjecnik.com zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ove Opće uvjete i Uvjete korištenja, bez prethodne najave. Svako korištenje sustava za promjenu pristanka znači potvrdu pristanka. Svi podaci o administratoru stranice su dostupni na www.online-rjecnik.com. Osnovne informacije o operateru Web stranica: Dominatus d.o.o., Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Slovenija.

 15. Bilo kakva pitanja, prijedloge ili sugestije mogu poslati registrirani ili neregistrirani korisnici, putem e-maila spletnislovar@gmail.com.

 16. Google, kao treća strana, koristi 'kolačiće' (cookies) za oglase na ovoj Web stranici.

 17. Googleovo korištenje DART 'kolačića' (cookie) služi za predstavljanje oglasa korisnicima na temelju njihovih posjeta Web stranici i drugim stranicama na Internetu.

 18. Korisnici mogu otkazati korištenje DART 'kolačića" tako da kliknu na Googleov oglas i promijene politiku privatnosti.

 19. Operater web stranice je: Dominatus d.o.o.